DTM Circuit dels Volcans desembre 2016

Dilluns 5 de desembre de 2016

L'any es va esgotant i les dates comencen a apretar, així que per poder fer l'última cursa de l'any ens trobem a Montagut el dilluns 5 de desembre, vigilia de festiu. Com a menú final de temporada ens trobem una cursa de resistència per equips al Circuit dels Volcans amb els DTM de Scalextric i, a més, una resistència també per equips al Project Cars aprofitant que l'Oriol torna a dur el seu cockpit.

Abans de començar les competicions, arriba l'esperit nadalenc i comencen a voltar cotxes de mà en mà, preparant-nos per l'any vinent. Així, es veuen els Peugeot 207 d'Avant Slot amb els que tenim pensat córrer els ral·lis de l'any vinent i uns quants DTM i clàssics d'Scalextric, aprofitant diverses ofertes.

Finalment ens reunim 10 pilots a Montagut: en Quico, l'Oriol i el seu fill Roger, en Jordi i en Josep vinguts des del Vallès, en Lluís, el Javi i l'Èrik des de la Garrotxa i en Manel i en Xevi com a representació dels amfitrions. A més, en Jordi Montoliu va poder venir a recollir el Peugeot, a petar la xerrada i també a provar els simuladors.

La idea és fer les dues curses a la vegada: tandes de 9 minuts, tant al circuit de slot com al simulador. Als 9 minuts, canvi de pilots. Els equips, intentant fer-los igualats, acaben sent l'Abarth Team (Abartim perquè ho pronuncïi entendible el programa) format per en Xevi, en Manel, en Quico, l'Èrik i en Lluís. Per altra banda, el Xai Shaun Team (Xaixon al programa) format per en Jordi, en Javi, l'Oriol, en Roger i en Josep.

Pel que fa la cursa de slot, malgrat tenir diversos problemes amb les rodes i acabar rodant amb molts models diferents, l'equip Xaixon es va distanciant des de bon inici, aconseguint una ventatja que serà difícil de recuperar: 19 voltes després dels primers 45 minuts, aconseguint-ne 9 més als segons 45 minuts per acabar la cursa amb una ventatja de 28 voltes. Com sempre, el bon rotllo és la tònica absoluta en les nostres curses, buscant els piques constants i divertit-nos, que és el que tots busquem.

La cursa al Project Cars, amb el  McLaren MP4-12C GT3 al Circuit de Catalunya, va ser molt divertida. Corríem els nostres 2 equips contra altres 20 cotxes duts per la IA. El nostre ritme era prou superior, però amb l'inconvenient d'haver d'entrar a boxes per fer els canvis de pilot. Primera tanda amb el cotxe sense cap tipus d'ajuda que va donar problemes a més d'un, vam acabar a dues voltes del pilot però separats entre nosaltres per menys de mig minut, senyal que els equips estaven perfectament compensats. El guanyador de la primera tanda va ser Abart Team. A la segona tanda, a més de connectar les ajudes que van fer que la conducció fos molt més senzilla, vam decidir que per fer els canvis de pilot no entraríem a boxes per tal de poder córrer tots el mateix temps. Es va decidir fer els canvis a la brava, apartem el cotxe a un lateral del circuit i deixem entrar el següent pilot. Això va fer que aconseguíssim imposar-nos als pilots controlats pel joc, deixant-los a una volta, i en aquesta ocasió la victòria va ser pel Xaixon Team també a molt poca distància.

Un cop aplicats els llasts, només l'Oriol i en Javi del Xaixon team aconsegueixen mantenir-se al capdavant. En Lluís, en Manel i l'Èrik, pel fet de no dur llast, aconsegueixen pujar els 3 al podi, mentre la resta van caient posicions degut al llast.

En breu un nou post amb el resum de l'any!

Bones festes i bona entrada d'any a tots!